пʼятниця, 23 січня 2015 р.

Шкільна бібліотека кращий

друг дитини

Сьогодні в бібліотеках традиційні форми роботи переплітаються з новими – інноваційними, незмінним залишається основний читач бібліотеки – дитина.
   Наша шкільна бібліотека приділяє велику увагу обслуговуванню юних читачів. Саме обслуговуванню користувачів-дітей був присвячений день професійного спілкування «Читання, навчання, дозвілля. Грані оптимального співвідношення».


                    Назва професійної зустрічі говорить про тему спілкування. Сьогодні наша шкільна бібліотека  – не просто книгозбірня, це центр навчання, спілкування, змістовного дозвілля. Бібліотекар допомогає дітям у підготовці уроків, спілкуючись з дитиною, функціонує як психолог. Це не дивно, адже сучасні батьки зайняті клопотами про матеріальне забезпечення родини, часу і сил на спілкування не вистачає. Діти йдуть до бібліотеки, бібліотекар вислухає, порадить, допоможе. При шкільній бібліотеці діють творчі об`єднання. Більшість з них – дитячі. Діти виробляють різноманітні поробки, спілкуються, грають, співають, малюють, лікують бібліотечні книги, приймають участь у виставах. Саме досвідом роботи з дітьми і був наповнений день професійного спілкування.


Немає коментарів:

Дописати коментар