пʼятниця, 7 березня 2014 р.

Тарас Шевченко - слава і гордість 

українського народу



9 березня виповнюється 200 років від дня народження
 видатного сина українського народу
 Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.
Олесь Гончар

           Твори Шевченка читають і люблять у всьому світі. Поки існуватиме український народ, звучатиме українська мова, доти в серцях мільйонів людей житиме великий Кобзар. 
Т. Г. Шевченко писав: "Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини". Ці слова найточніше виражають зміст його життя і творчості. Його безсмертні твори, його велика мистецька спадщина стали дорогоцінним надбанням української  культури, золотим фондом всенародної культурної скарбниці.

         Запрошую читачів ознайомитися з книжковою виставкою "Наша гордість - великий Кобзар". Матеріали, представлені на книжковій виставці, розповідають про життя і творчість Т. Г. Шевченка.

         







     Читайте Шевченка, а там отворена вам ціла проява, історія і душа українського народу. Там є найкращі  скарби українського народу. Там для всіх мільйонів українського народу велика книга мудрості, книга любові до України.
                                                                                                                      В.Стефаник

Немає коментарів:

Дописати коментар